הלוואות בערבות מדינה – מסלול השקעות תעשייה – הכי מקצוענים סל יועצים
מסלול הלוואות בערבות מדינה השקעות בתעשייה הורחב גם לעסקים קטנים עם מחזור מכירות נמוך מ-25 מיליון ₪.
מי זכאי לקבל הלוואה בערבות מדינה?
מסלול זה של קרן הלוואות בערבות מדינה זה היה בעבר מיועד לעסקים גדולים עם מחזור מכירות של מעל 25 מיליון ₪ ונחשב לאחד המסלולים המבוקשים מאחר והתנאים שלו לתעשיינים משופרים מאוד יחסית לעסקים הקטנים שאינם יצרנים
יתרונות המסלול על פני המסלול הרגיל:
- תקופת הלוואה עד 12 שנה וזאת במקום 5 שנים במסלול הרגיל.
- סכום הזכאות להלוואה עד 90% מסכום ההשקעה או 15% ממחזור המכירות, הנמוך מבניהם, וזאת לעומת הלוואה עד ל-8 אחוז מהמחזור או 80 אחוז מסך תכנית ההשקעה.
- ההלוואה לתעשיינים קטנים מיועדת לרכישת נכסים יצרניים, ולהבדיל מהמסלול הרגיל ניתן לקבל כסף עבור השקעה במחקר ופיתוח תעשייתי, או הלוואות בערבות מדינה לצורך של ייצור מתקדם.
ענפי התעשייה במדינת ישראל הם:
נסקור כאן את ענפי התעשייה הרלוונטיים שיכולים לקבל הלוואות בערבות מדינה לעסק לפי קטגוריות ותחומי פעילות
- אלקטרוניקה ותוכנה – תעשיית האלקטרוניקה היא חלק משמעותי ומרכזי מקהילת ההייטק של מדינת ישראל והתעשייה הישראלית, והיא כוללת תעשייה יצרנית בתחומי השבבים, חלקי מחשוב, מרכיב משמעותי נוסף הוא התעשייה הביטחונית במדינת ישראל שכוללת בתוכה ייצור עצמי לצבא הישראלי, ויצוא של אלקטרוניקה צבאית שניתנת למכירה לצבאות זרים, תחום ייצור האלקטרוניקה הרפואית ועוד.
- מפעלי דפוס.
- מפעלי ייצור לעיבוד מתכת כגון עיבוד שבבי.
- טלקומוניקציה.
- מפעלי תרופות וביולוגיה יצרנית.
- תעשיית הקולנוע והסרטים.
- ענף הבניה נחשב גם הוא ענף תעשייתי.
- מפעלי עץ, נגריות, מטבחים וכדומה.
- תעשיית רכב ואביזריה השונים.
- מפעלי תעשייה לייצור טקסטיל, בדים ואופנה.
- כימיה.
- מפעלים לייצור מזון.
- משאבי טבע – משאבי טבע של ישראל כגון מינרלים שיש בים המלח ומשמים גם לייצור של קוסמטיקה ומוצרים רפואה שונים הם חלק משמעותי ביותר, כמו בוץ מינרלי, או כמו יצוא של מגנזיום מים המלח אשר מיוצא למדינות רבות בעולם לשימושים של תעשיית כלי הרכב והרפואה.
- תעשיית היהלומים הישראלית, נמצאת באזור הבורסה ברמת-גן, ומרות היותו ענף שנחשב מסוכן ביותר במנגנון הלוואות בערבות מדינה הוא זוכה להלוואות ממספר בנקים שהם זכיינים בהלוואות בערבות מדינה.
- במדינת ישראל התעשייה בישראל מתמודדת עם משברים רבים של ירידה בפעילות הכלכלית, שביתות של עובדים, מלחמות שמשביתות את המפעלים ומשברים אחרי, והכי קשה זה התחרות ביבוא ממדינות העולם השלישי. התעשייה בישראל הצליחה להרים ראש בזכות מוצרים ייחודיים, יוזמה, חריצות, טכנולוגיה מובילה, פטנטים מובילים. מובילים את התחומים האלה הם חברות הסטארט אפ בישראל שהם המובילים בעולם, ואנחנו שומעים בחדשות חדשות לבקרים על מכירתה של חברה זו או אחרת לחברות עולמיות בסכומי כסף דמיוניים. ואכן ישראל היא מהמובילות בתחומה בעולם, המובילות הזו מושכת את ענפי התעשייה בישראל, וכך התעשייה בישראל שומרת על מקומה, למרות החסרונות של יבוא מהעולם.